Art
For All Festivaali

 26.-28.8.2022  


Tervetuloa Art For All Festivaalille!


Art For All -festivaali tulee Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan! Tapahtuma esittelee eri taiteenalojen tuoreiden ammattilaisten työtä. Art for All pyrkii parempaan poikkitaiteelliseen yhteistyöhön ja muodostaa yhteisön, minne jokainen on tervetullut. AFA tuo taidetta epätavallisiin paikkoihin ja on avoin kaikille yleisöille.


Viime vuonna veimme Art for All:in Malmin lentokentän hangaariin. Tänä vuonna kutsumme sinut Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan. Festivaali on avoinna 26.-28.8.2022.


Monitaidefestivaali nostaa esiin uusia ääniä taidealalta ja tuo taidetta lähemmäs kaupunkilaisia uusiin ja yllättäviin ympäristöihin. Festivaalin teema UNDER-GROUND pohtii maata jalkojemme alla ja sen mahdollisuuksia toimia muutoksen ja yhteiselon mallina. Festivaali tutkii taiteen ja tieteen rajapintaa, kun taiteilijat tekevät yhteistyötä puutarhan tutkijoiden kanssa.


Festivaalia edeltää viikon mittainen “puutarharesidenssi”, missä taiteilijat valmistelevat teoksensa poikkitaiteellisessa ympäristössä. Puutarha on avoinna normaalisti tuona aikana joten olette tervetulleita katsomaan taiteilijoita työssään.OHJELMA
Perjantai 26.8.2022

17:00 Festivaalin avajaiset ja Charles Quevillonin musiikkiesitys suihkulähteillä

18-19:00 Maya Olivan performanssi mo·stru·ó·sa amfiteatterilla

19-22:00 Teokset avoinna yleisölle

19-21:00 Daniela Pascual, Desire Paths, artist present

22-04:00 AFA After Party (festivaalin jatkot) Kafé Komassa


Lauantai 27.8.2022

15-22:00 Teokset avoinna yleisölle (Kasvihuoneet avoinna maksutta)

15-17:00 Daniela Pascual, Desire Paths, artist present

15-17:00 Lasten nurkkaus avoinna

15-22:00
Kasvihuoneet avoinna maksutta

17-19:00 AFA Open Decks ja piknik ulkopuutarhassa

22:00 Festivaali ja puutarha sulkevat päivältä


Sunday 28.8.2022


15-22:00 Teokset avoinna yleisölle

16-17:00 Maya Olivan performanssi mo·stru·ó·sa amfiteatterilla

15-17:00 Daniela Pascual, Desire Paths, artist present

15-17:00 Lasten nurkkaus avoinna

22:00 Festivaali päättyy
Teokset sijoittuvat ulkopuurahaan, joihinkin sisätiloihin sekä osittain kasvihuoneisiin. Festivaalin aikana ulkopuutarha on avoinna 09-22:00 ja kasvihuoneet 15-22:00. Lauantaina 27.8. kasvihuoneet ovat avoinna maksutta ja muina päivinä pääsymaksua vastaan tai museokortilla.TAITEILIJAT
Festivaali esittelee uraansa aloittelevia taiteilijoita. Taiteilijat valittiin avoimen anonyymin taiteilijahaun kautta. Taiteilijahaku keskittyi teoksiin, jotka yhdistelevät eri aloja sekä osallistavat yleisöä ja muita festivaalilla työskenteleviä taiteilijoita. Voit tutustua taiteilijoihin tämän sivun kautta. TAPAHTUMAPAIKKA


Festivaali sijoittuu seuraaville alueille:

Ulkopuutarha

Kukoistavan elokuun ansiosta tuomme taideteokset sekä perfomanssit ilolla ulkopuutarhaan. Puutarha on avoinna 9-22:00 festivaaliviikonlopun ajan.
Kasvihuoneet

Kasvihuoneisiin sijoittuu muutamia teoksia kasvikokoelman lomaan. Kasvihuoneet ovat avoinna 15-22:00 festivaaliviikonloppuna. Lauantaina 27.8. kasvihuoneet ovat avoinna maksutta ja muina päivinä sisäänpääsymaksulla tai museokortilla.
Tyhjä kasvihuone

Joitain teoksia sijoittuu tyhjään kasvihuoneeseen. Tyhjä kasvihuone on avoinna festivaalin aukioloaikoina 15-22:00 festivaaliviikonloppuna.
Café Viola


Café Viola palvelee festivaalivieraita lähes koko festivaaliviikonlopun ajan. Kahvila ei valitettavasti ole esteetön, mutta heillä on esteetön terassi. Voit lukea lisää Café Violan nettisivuilta.


WC:t

WC:t sijaitsevat kasvihuoneiden aulassa ja ovat käytössä maksutta. Yksi wc:istä on esteetön.
Kafé Koma

Kafé Koma on ystävällisesti tarjoutunut isännöimään festivaalin jatkot. Jatkopaikaa koristavat festivaalin art directorin Oona Räyhäntaustan visut ja illan tunnelmaa nostattaa DJ (julkaistaan pian). Kaikki ovat tervetulleita jatkamaan juhlia avajaispäivänä (26.8.) Eläintarhanlahden toiselle puolelle (500 metriä kasvitieteellisestä puutarhasta). Voit lukea lisää tapahtumapaikasta Kafé Koman sivuilta.
                                   


PÄÄSYMAKSU
Festivaali on maksuton ja avoin kaikille.


Tapahtuma on ilmainen. Vierailijat voivat tukea festivaalia ostamalla vapaaehtoisen kannatuslipun. Kannatuslipun ostajat saavat festivaalin printtiohjelman tapahtumapaikalla.


Lauantaina 27.8. kasvihuoneet ovat avoinna maksutta Suomen luonnonpäivän kunniaksi. Muinapäivinä kasvihuoneet ovat avoinna pääsymaksua vastaan tai museokortilla. Festivaalin teokset sijoittuvat suurimmaksi osaksi kasvihuoneiden ulkopuolelle ulkopuutarhaan sekä joihinkin sisätiloihin.


Tue festivaaleja 
SAAPUMINEN TAPAHTUMAPAIKALLE
Festivaali sijaitsee Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingissä. Suosittelemme saapumaan kävellen, pyörällä tai julkisella liikenteellä rajallisten pysäköintipaikkojen vuoksi. Tapahtumapaikalle pääsee metrolla Kaisaniemen metroasemalta. Lähimmät bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat Kaisaniemenpuiston pysäkit.


Sisäänkäynti sijaitsee puutarhan pohjoisreunalla (Eläintarhanlahden puolella). Osoite on: Kaisaniemenranta 2.
ESTEETTÖMYYS
Festivaalipaikka on enimmäkseen esteetön. Festivaali järjestetään yhdessä kerroksessa ja hangaarin portaat ja oviaukot on tehty pyörätuolilla saavutettavaksi.


Tyhjä kasvihuone on saavutettavissa pyörätuolilla. Käytävät ovat vähintään 1,5 metriä leveitä ja oviaukot 90 cm leveitä. Jotkin teokset pystyy kokemaan vain käytävästä eikä huoneista itsestään. Kati Silon ja Maya Olivan huoneissa kulkuväylät pöytien välissä ovat vain metrin leveitä eivätkä kaikille pyörätuolille esteettömiä. Teokset ovat kuitenkin koettavissa esteettömästä käytävästä. Zhao Xingruin teos ei valitettavasti ole esteetön, mutta videoteoksen pystyy kokemaan esteettömästä käytävästä. Laura Hasasen ja Zara Asgherin teos on esteetön. Interaktiivinen teos Adapt. Reclaim. Regrow on esteetön.


Hangaarin vessat eivät valitettavasti ole esteettömiä. Festivaalitiimi on kuitenkin järjestänyt esteettömän wc-tilan hangaarin ulkopuolelle. Löydät esteettömän vessan sijainnin alla olevasta kartasta.
KORONATURVALLISUUS
Pandemiavuosien jälkeen olemme kehittyneet Covid-19 turvallisuuden taitajiksi. Ohessa festivaalin toimenpiteet asiassa:

  • Suurin osa tapahtumasta sijoittuu ulkotilaan, missä vierailijat voivat pitää turvalliset etäisyydet toisiinsa.
  • Vierailijoita vaaditaan kunniottamaan toistensa henkilökohtaista tilaa ja pitämään turvallisia etäisyyksiä toisiin vierailijoihin.
  • Hygieniatilat siivotaan säännöllisesti festivaalin ajan.

Ethän saavu tapahtumapaikalle mikäli sinulla on oireita tai epäilet tartuntaa.
TURVALLISEMPI TILA

Festivaali pyrkii luomaan kaikille vierailijoille sekä henkilökunnalle inklusiivisen ja turvallisen tapahtuman. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita, joihin voit tutustua oheisen linkin kautta. Edellytämme vierailijoita noudattamaan näitä periaatteita. Tapahtumapaikka on kaikesta häirinnästä vapaa alue ja epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt poistetaan paikalta. Toivotamme kaikki vierailijat tervetulleiksi turvallisin mielin ja kannustamme olemaan yhteydessä festivaalitiimiin mistä tahansa havaitsemistanne puutteista tai kehitysehdotuksista: artforallry@gmail.com

AFAn turvallisemman tilan periaatteet.