TAITEILIJAHAKU/2022


Etsimme taiteilijoita Art For All Festivaaliin teemalla UNDER-GROUND! Festivaali järjestetään Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa 26-28 elokuuta 2022!
Hei taiteilija!

Pandemia on koetellut taide ja kulttuurialaa. Art For All haluaa tukea alan palautumista tavalla, joka tukee kaikkia ei vain vakiintuneimpia tekijöitä ja instituutioita.

Art For All Festivaali on tuotanto, jonka tarkoituksena on edistää taidetta ja kulttuuria tuomalla tekijöitä yhteen yli taiteen alojen sekä tekemällä taiteesta saavutettavampaa. Haluamme erityisesti tukea ja kannustaa uransa-alussa olevia taiteilijoita.

Festivaali järjestetään Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingissä 26-29.8. 2022. Haemme avoimen haun kautta tekijöitä mukaan eri taiteenalolta.Jos olet kiinnostunut, löydät lisätietoa alta.


UNDER-GROUND

Vuoden 2022 Art for All Festivaali pohtii maata jalkojemme alla ja sen mahdollisuuksia toimia muutoksen ja yhteiselon maaperänä.

Maaperä on jatkuvassa muodonmuutoksessa oleva monimuotoisten yhdistelmien verkosto. Erilaiset organismit kuten eläimet ja kasvit kilpailevat maanalaisista resursseista etsiessään suojaa ja ravintoa. Koska maaperä on altis muutoksille, se kerää itseensä myös kemiallisia saasteita ja muuta jätettä. Maan alla on kuitenkin erilaisia sinnikkäitä hybridiyhteisöjä, jotka näyttävät meille, miten ottaa vastaan nämä moninaisuuden ja yhdessäelon haasteet.Maaperän innoittamana teema UNDER-GROUND pohtii sosioekologisia ja kestäviä elämisen muotoja  hoivan ja vaaranvälitilassa. 

Lähetä meille ehdotuksesi taideteoksesta ja tule mukaan 2022 Art for All-festareille!


HAKEMINEN
Siirry sähköiseen hakemukseen tästä. Täytä hakemus tiedoillasi. Lataa hakemukseen tarvittava materiaali.Otamme hakemuksia vain yli 18 vuotiailta.

Tarvittavat dokumentit/materiaalit tarkistuslista

  • Projekti/taideteos suunnitelma (max 500 sanaa) PDF-muodossa. Liitä mukaan myös muu materiaali kuten luonnokset, valokuvat ja muut suunnitelmat PDF-muodossa. [anonyymi]

  • Lyhyt (max 300 sanaa) näyttelysuunnitelma, jossa kerrot käyttämistäsi materiaaleista ja minkälainen tila työsi esittämiseen sopii. (voit kertoa myös teoksesi teknisistä vaatimuksista, jos ne ovat jo tiedossa) [anonyymi]

  • Lyhyt motivaatiokirje (max 500 sanaa), miksi haluat osallistua 2022 AFA-festivaaleille. [anonyymi]

  • CV ja/tai muu esittely taiteellisesta työstä (Ei tarvitse anonymisoida. Ei käytetä valinnassa, vain taustatietona.
     

Otathan huomioon näyttelytilan erityispiirteet. Suurin osa näyttelytiloista on ulkona ja vain muutama tila sisällä, missä on esimerkiksi kosteaa. Löydät lisää tietoa tapahtumapaikasta täällä.Taiteilijahaku alkaa

16.5.2022 lähetä ehdotuksesi

16.6.2022 12:00 mennessä

RESIDENSSI JA TUOTANTO
Teosten ripustus ja toteutus/viimeistely tapahtuu AFA:n järjestämän puutarharesidenssin aikana paikan päällä Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa 19. - 26.8.2022.

Residenssin aikana osallistujat saavat aikaa tutustua toisiinsa ja verkostoitua. Osallistujilla on käytössä teknistä apua sekä kuratointia festivaalitiimimme kautta. Tiimissämme toimii eri taiteen ja sen tuottamisen alojen osaajia ja opiskelijoita.

Kuraattorimme neuvovat osallistujia kaikessa ja järjestämme kiinnostuneille myös vierailun Kasvitieteelliseen puutarhaan tapaamaan tutkijoita.

Yhteiset tilat ja materiaali
Ilmainen sisäänpääsy Kasvitieteelliseen puutarhaan residenssin aikana, erilaista työskentelytilaa, valo- ja äänilaitteistoa, projektoreita, kuljetusapua mahdollisuuksien mukaan, sähköä ja vettä.

Palkkio
Festivaali maksaa pienen (300 e sis.verot) palkkion taiteilijoille taiteellisesta työstä.

Materiaalituki
Jokainen projekti saa 100e määrärahan materiaaleihin. AFA tarjoaa taiteilijoille tukea suomeksi ja englanniksi myös näkyvyydessä, kuratoinnissa ja viestinnässä sekä laadukkaan dokumentaation teoksista. (festivaalin teeman syventyminen, näyttelysommitelma, teostekstit).

Tällä hetkellä emme voi tarjota majoitusta tai korvausta matkustuskuluista.

Artist Invitations to be sent out by early July

                               


Drag to move/Click to zoom                                   TUOTANNON AIKAJANA
15.6. / Hakuaika umpeutuu.

EARLY JULY / Tuloksista ilmoitetaan hakijoille ja hyväksytyille lähetetään lisätietoa.

19.-26.8. / Puutarharesidenssi: teosten toteutusta ja esillepanoa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa

26.8. / Näyttelyn avajaiset ja AFA-afterparty

26.8-28.8. / Näyttely on auki

28.8.-29.8. / Näyttelyn purku

TURVALLINEN TILA
AFA sitoutuu noudattamaan turvallisen tilan periaatteita.

Festivaalin aikana noudatetaan Koronavirus-rajoituksia. Art For All pidättää oikeudet muutoksiin.
LOPPUTEKSTI
Tapahtuma on maksuton kaikille.

Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse: artforallry@gmail.com