KASVITIETEELLINEN
/PUUTARHA


Tällä sivulla löydät lisätietoa vuoden 2022 festivaalin tapahtumapaikasta. Kasvitieteellisen puutarhan ulkopuutarha on avoinna ilmaiseksi ja kasvihuoneet pientä pääsymaksua vastaan tai museokortilla.


Art For all Festivaali valtaa Helsingin Kasvitieteellisen puutarhan Kaisaniemessä. Festivaalitiimi tarjoaa osallistuville taiteilijoille:

  • työtilat (sähköllä ja juoksevalla vedellä)
  • säilytystilaa materiaaleille ja henkilökohtaisille tavaroille
  • taukkotilat (keittiöllä)
  • tilaa teosten esittämiseen


Festivaalin teoksille on tarjolla kolme pääaluetta: kasvihuoneet, käyttämätön kasvihuone sekä ulkopuutarha. Voit ehdottaa teoksellesi sopivaa sijaintia taiteilijahaun yhteydessä. Etsimme monipuolista teoskokonaisuutta, joka yhdistelee eri taiteenaloja sekä hyödyntää eri paikkoja puutarhassa.


Käyttöstä poistunutta kasvihuonetta hyödynnetään taiteilijoiden työtilana residenssin aikana. Tila sallii likaisen ja tilaa vaativan työskentelyn. Tila on vain festivaalin käytössä, eivätkä taiteilijat häiritse puutarhan asiakkaita residenssin aikana. Työtilan yhteydessä on myös pieni taukotila, jossa on mahdollista keittää kahvia tai teetä.

Mikäli tiloista herää kysymyksiä, ole meihin yhteydessä sähköpostitse: artforallry(at)gmail.com

KASVIHUONEET

Kasvihuoneet pitävät sisällään Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvikokoelman. Rakennus koostuu monista huoneista, joissa on erilaisia lämpötila- ja ilmankosteusolosuhteita, jäljitellen esittämiään ilmastoja. Voit lukea kokoelmasta lisää täällä.


Kasvihuoneissa esitettävien teosten ei tule häiritä puutarhan vierailijoita. Teokset voidaan ripustaa seiniin tai katosta mahdollisuuksien mukaan. Lattialle asentamiselle on kasvihuoneissa rajalliset mahdollisuudet, koska kasvikokoelma vie suurimman osan vapaasta lattiapinta-alasta. Kasvihuoneet soveltuvat mahdollisesti parhaiten 2D teoksille (valokuva, maalaus, piirrokset), projisointiin (luonnonvalo-olosuhteet huomioon ottaen) tai ääniteoksille.
KÄYTÖSTÄ POISTUNUT KASVIHUONE

Festivaalilla on käytössään käytöstä poistunut kasvihuone kasvihuoneiden sekä kasvimuseon välisessä riinteessä. Käytöstä poistunut kasvihuone sijaitsee osittain maan alla ja on jaettu sisältä lasiseinin neljään huoneeseen.


Huoneet ovat 6 metriä syviä ja noin 5 metriä leveitä. Huoneissa on lasikatto ja pöytiä huoneiden reunoilla ja keskellä. Teokset tulisi sijoittaa niin, ettei pöytiä tarvitse siirtäää. Otathan myös luonnonvalo-olosuhteet huomioon teosta suunnitellessasi.


Käytöstä poistunut kasvihuone tarjoaa parhaat lähtökohdat tilaa ja materiaalia vaativille installaatioille, joiden täytyy olla säältä suojattuja. Kasvihuoneen maanalaiset osuudet tarjoavat sopivat valo-olosuhteet projektioille, valotaiteelle sekä video teoksille.                                   ULKOPUUTARHA

Ulkopuutarha pitää sisällään osan museon elävästä kasvikokoelmasta. Voit lukea ulkopuutarhan temaattisista alueista (kuten “evoluutiopuusta”, “aistipuutarhasta”, “kivipuutarhasta” sekä “puukokoelmasta”) täältä.


Teokset voidaan sijoittaa ulkopuutarhaan siten, että teokset eivät koske kasveihin. Muutoin teokset voidaaan sijoittaa kasvien viereen tai jopa keskelle, kasvien hyvinvointi huomioiden. Sähköä saa kätevimmin evoluutiopuun lähistön lyhtypylväistä. Ulkopuutarhaan soveltuvimpia teoksia ovat mahdollisesti: ympäristötaide, säänkestävät installaatiot, ääniteokset sekä performanssit.


Huomioithan sääolosuhteet mikäli tarvitset tekniikkaa teokseesi. Festivaalitiimi järjestää rajallisen valvonnan teoksille viikonlopun ajaksi puutarhan aukioloaikojen puitteissa. Teoksia ei vakuuteta festivaalin puolesta.