Art For All -festivaali

 25.-27.8.2023  


Tervetuloa Art For All Festivaalille!

Art For All -festivaali tulee Kalasataman kaupunginosaan täyttäen arkiympäristöt taiteella. Tapahtuma esittelee eri taiteenalojen nousevien ammattilaisten töitä, jotka edustavat muun muassa performanssitaiteita, tekstiilitaidetta ja ruokataidetta. Art For All pyrkii edistämään parempaa poikkitaiteellista yhteistyötä sekä muodostamaan yhteisön, jonne jokainen on tervetullut. AFA tuo taidetta epätavallisiin paikkoihin ja on avoin kaikille yleisöille.

Aiempina vuosina Art For All -festivaali on viety Malmin lentokentän hangaariin (2021) sekä Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan (2022). Tänä vuonna kutsumme sinut Kalasataman asuinkortteleihin. Festivaali on avoinna 25.-27.8.2023.

Vuoden 2023 festivaalin teemana on kutsu. Festivaali pohtii kodin merkitystä ja arkiympäristöihin liittyvää sosiaalista vuorovaikutusta. Se tutkii Kalasataman kaupunkitilaa paikkana, jossa on monimutkaisia suhteita ympäristöön, naapureihin, kasveihin ja muihin. Teema kehittyy kontaktissa Kalasataman alueen, sen asukkaiden ja taiteilijoiden kanssa residenssin ja työpajojen aikana. Teokset kutsuvat yleisöä osallistumaan erilaisiin performansseihin, tapaamaan taiteilijoita yhteisten aterioiden ja teekupposen äärellä ja seuraamaan näiden kohtaamisten tarinoita. Taiteilijat tutkivat ja pohtivat kodin roolia ja merkitystä; puhdasta ja intiimiä tilaa, sen värejä ja makuja. He tarkastelevat tarkemmin omistajuuden käsitettä ja ihmisten välistä vuorovaikutusta tässä tilassa ja sen ulkopuolella. Joskus se on poissa tai sitä pidetään jopa joutomaana. Valitut taiteilijat tarkastelevat teemaa monialaisten installaatioiden, kasvavien ja elävien taideteosten, tanssin, musiikin, äänen, osallistavien ja paikkasidonnaisten esitysten sekä tekstiiliteosten kielellä.

Festivaalin teema Kutsu käsittelee kodin merkitystä sekä arkiympäristöissämme syntyviä sosiaalisia suhteita. Teema sisältää ajatuksia kodin roolista ja ilmenemismuodoista, merkityksestä suojana ja rakennettuna tai valittuna tilana.

Festivaalia edeltää viikon mittainen “naapurustoresidenssi”, missä taiteilijat valmistelevat teoksensa poikkitaiteellisessa ympäristössä ja tapaavat paikallisia asukkaita. Residenssin aikana taiteilijat keskustelevat festivaalin teemoista eri alojen tutkijoiden sekä pitkän uran tehneiden taitelijoiden kanssa Taiteilijatalo Ars Longasta.

Tämän vuoden festivaali on sekoitus avointen ovien päivää, korttelijuhlaa sekä kutsuja naapureiden sekä vieraiden kesken. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä HEKA Oy:n, Setlementtiasuntojen, NAL-asuntojen sekä Taiteilijatalo Ars Longan kanssa. Festivaalia on valmisteltu yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa, jotka avaavat asuinympäristöään vierailijoiden koettavaksi.FESTIVAL AREA

OHJELMA

Taideteokset avautuvat yleisölle:

Perjantaina 19.00-21.00

Lauantaina 14.00-21.00

Sunnuntaina 14.00-19.00Perjantai 25.8.2023


18-19:00 Festivaalin avajaisseremonia + performanssi

19-21:00 the chopping, the stirring, the occasion: taiteilija tarjoilee keittoa (Sompasaarenlaituri 6)

19-21:00 Kotisiivous Huisku: taiteilija paikalla (Antareksenkatu 3)

19-21:00 Kirjailua käynnissä: Kalasatama neighbour’s window (Sompasaarenlaituri 6)

20:00-20:30 Performanssi: The Home is Where I Step My Toe (Antareksenkatu 3 piha)

19-21:00 Teokset avoinna yleisölle

21-00:00 Avajaisten kutsuvierasjatkot


Lauantai 26.8.2023

14-21:00 Teokset avoinna yleisölle

14-16:00 Lasten taidetyöpaja Kotipesä (Kalasatamankatu 15)

15-17:00 Teehetki: Eco Emotional Footprint (at Antareksenkatu 3)

17-17:30 Performanssi: The Home is Where I Step My Toe (at Antareksenkatu 3 yard)

21:00-02:00 Kotibileet Tislaamolla Teurastamolla


Sunnuntai 27.8.2022

14-19:00 Teokset avoinna yleisölle

14-16:00 Lasten työpaja Kotipesä avoinna (Kalasatamankatu 15)

15-17:00 Teehetki: Eco Emotional Footprint (Antareksenkatu 3)

17-17:30 Performanssi: The Home is Where I Step My Toe (Antareksenkatu 3 yard)

18-19:00 Installaation pois peseminen: Possession to Nature (Sompasaarenlaituri 6)

19:00 Festivaali päättyy


TAITEILIJAT

Festivaali esittelee uraansa aloittelevia taiteilijoita. Taiteilijat valittiin avoimen anonyymin taiteilijahaun kautta. Taiteilijahaku keskittyi teoksiin, jotka yhdistelevät eri aloja sekä osallistavat yleisöä ja muita festivaalilla työskenteleviä taiteilijoita.

 NÄYTTELY


The festival takes place in the following areas:

EXHIBITIONNäyttely järjestetään seuraavissa asuinrakennuksissa koko viikonlopun ajan. Näyttely on avoinna perjantaina klo 19-21, lauantaina klo 14-21 ja sunnuntaina klo 14-19. Festivaalin opasteet ja henkilökunta opastavat sinut näyttelytiloihin, kun saavut rakennuksiin.

Huomioithan, että näyttely sijoittuu asuinrakennuksiin. Kunnioitathan asukkaiden kotirauhaa ja noudatathan festivaalihenkilökunnan ohjeita. Asuinrakennusten pihapiiristä on poistuttava joka päivä näyttelyn sulkeuduttua.


︎Verkkosaarenkatu 7Verkkosaarenkatu 7 on osa kolmen talon muodostamaa korttelia. Korttelissa asuu alle 27-vuotiaita NAL-asuntojen asukkaita, Setlementtiasuntojen opiskelijoita sekä Taiteilijatalo Ars Longan yli 55-vuotiaita taiteilijoita. Ylisukupolvisen talon asukkaat jakavat runsaat yhteistilansa sisältäen kuntosalin, kerhohuoneita ja kattoterassin. Ars Longalla on myös galleria korttelin eteläpäädyssä.

Verkkosaarenkatu 7 näyttely sijoittuu korttelin pohjoispäätyyn. Sisäänkäynti on Verkkosaarenkadun varrelta. Tilaan sijoittuu Francesca Bogani Amadorin sekä Henry Lämsän teos kiinnostavassa dialogissa tien toisella puolella alkavien joutomaiden kanssa. Korttelia ympäröivät tietyömaat joten kätevin tapa saapua paikalle on Hermanninrantatien länsilaitaa Kalasataman metroasemalta.


︎Antareksenkatu 3


Antareksenkatu 3 on Kalasataman uuden kaupunginosan ensimmäisiä taloja. Rakennuksen omistaa Heka Oy. Kymmenen vuoden ikänsä aikana taloon on kehittynyt elävä asukasyhteisö perinteineen kuten jokavuotiset Varjo Flow -juhlat kattoterassilla.

Antareksenkatu 3:n näyttely sijoittuu rakennuksen kattokerrokseen. Vierailijoiden siäänkäynti on rakennusten välisen alikulun kautta A-ovesta, josta pääsee hissillä ylimpään kerrokseen. Teokset sijoittuvat kerhohuoneisiin sekä kattoterassille. Tila on esteetön ja tilassa on myös esteetön wc.


︎Sompasaarenlaituri 6


Sompasaarenlaituri 6 on Setlementtiasuntojen talo. Rakennus on vain muutaman vuoden ikäinen ja korona-aikaan valmistuminen on asettanut haasteita asukastoiminnan käynnistämiseen. Rakennuksessa on kuitenkin ylelliset yhteistilat sisältäen mm. yhteiskeittiön sekä istuskeluportaat.

Sompasaarenlaituri 6:n näyttely sijaitsee katutason kerhohuoneessa. Sisäänkäynti on rannan puolelta kadun varresta. Tila on esteetön ja sisältää esteettömän wc:n.PROGRAM

Festivaalin avajaisseremonia

Perjantaina 25.8.2023 klo 18.00
Kauppakeskus Redissä, Vapaankaupungin olohuoneessa
Festivaalin avajaisia vietetään Kalasataman Vapaakaupungin Olohuoneella perjantaina 25.8. 18:00. Avajaisissa kuullaan Kulminaatio-kollektiivin esitys, AFA-tiimin avaussanat ja skoolaamme kuohuviinilasilla.

Olohuone sijaitsee kauppakeskus Redin toisessa kerroksessa. Löydät sisäänkäynnin metrolaiturille menevien liukuportaiden vierestä länteen päin. Olohuone on Helsinki Urban Art ry:n hallinnoima yhteisöllinen tila.

Opening Night Invited Guests’ After Party

Friday 25.8. 9pm onward


Avajaisillan päätteeksi AFA järjestää kutsuvieraille after party -tilaisuuden. Juhlissa voi tutustua taiteilijoihin, festivaalitiimiin, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin sekä muihin taide- ja kulttuurialan ammattilaisiin.

Festivaalivieraat voivat osallistua kutsuvieraiden after partyihin ostamalla festivaalin kannatuslipun. Bileiden lisäksi kannatuslipun haltijat saavat festivaalipaikalla yllätyslahjan. Osta kannatuslippu.

Saturday Evening Program

Saturday 26.8.2023 9 pm onward
Helsinki Distilling Company


Lauantai-iltana AFA järjestää Tislaamossa avoimet juhlat festivaalivieraille ja Kalasataman kaupunginosan asukkaille. Tislaamo on Helsinki Distilling Companyn ravintola & tislaamo Teurastamolla. Lauantai-illan ohjelmassa on performanssia ja DJ-settejä.

Lasten taidetyöpaja Kotipesä

Lauantaina ja sunnuntaina 26.-27.8.2023 klo 14.00-16.00
Kalasatamankatu 15


Lauantaina ja sunnuntaina AFA järjestää taidetyöpajan kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille. Kotipesä on avoinna klo 14-16 osoitteessa Kalasatamankatu 15. Sisäänkäynti tilaan on korotetulta sisäpihalta ja sinne pääsee portaita pitkin Tukkutorinkujalta. Esteetön sisäänkäynti korotetulle sisäpihalle on Capellan Puistotiestä Capellan Puistotie 20:n ja Kalasataman terveyskeskuksen välistä rinteen kautta.


                                   


PÄÄSYMAKSU
Festivaali on maksuton ja avoin kaikille.

Tapahtuma on ilmainen. Vierailijat voivat tukea festivaalia ostamalla vapaaehtoisen kannatuslipun. Kannatuslipunmyynti festivaalille on nyt avattu! Vierailijat voivat tukea festivaalia vapaaehtoisella kannatuslipulla:

Maksa mitä haluat


20e lippu: Pääset kutsuvieraaksi festivaalin avajaisiin sekä saat yllätyslahjan tapahtumapaikalla.


100e lippu: Edellisten lisäksi saat nimesi festivaalin tapahtumapaikalle sekä nettisivuille.


Voit tukea festivaalia lähettämällä haluamasi summan:

Mobilepay: +358415731857

Osta lippu verkossa Eventbritesta


Jos maksat tilisiirrolla muista täyttää tämä lomake saadaksesi kutsun avajaisiin. Lisää myös oheiset tiedot tilisiirtoon:

Saaja: Art For All ry

Tilinumero: FI59 1544 3000 2448 43

Viesti: Kannatuslippu, nimesi / organisaatio
SAAPUMINEN TAPAHTUMAPAIKALLE
Festivaali sijaitsee Kalasataman kaupunginosassa Helsingissä. Suosittelemme saapumaan kävellen, pyörällä tai julkisella liikenteellä rajallisten pysäköintipaikkojen vuoksi. Tapahtumapaikalle pääsee metrolla Kalasataman asemalta. Lähimmät bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat kauppakeskus Redin pysäkit.
ESTEETTÖMYYS
Festivaalipaikka on esteetön. Näyttely järjestetään asuinrakennuksissa, jotka on rakennettu uusimpien esteettömyysstandardien mukaisesti. Festivaalin henkilökunta avustaa tarvittaessa.

Kalasatamankatu 15:ssä sijaitsevaan lasten taidetyöpaja Kotipesä on esteetön reitti Capellan Puistotie 20:stä asuintalon ja terveyskeskuksen välisen rinteen kautta. Rinne johtaa pihalle, josta kävijät voivat seurata opasteita lasten taidetyöpajaan. Esteellinen sisäänkäynti on Tukkutorinkujan ja Capellan Puistotien kulmasta portaita pitkin, jotka johtavat suoraan lasten taidetyöpajan ovelle.

Esteettömiä käymälöitä on osoitteissa Antareksenkatu 3, Sompasaarenlaituri 6 ja lasten työpajassa osoitteessa Kalasatamankatu 15. Käymälät ovat sukupuolineutraaleja. Kauppakeskus Redissä on lisäksi useita esteettömiä julkisia käymälöitä, kun kävijät siirtyvät rakennuksesta toiseen.
KORONATURVALLISUUS
Pandemiavuosien jälkeen olemme kehittyneet Covid-19 turvallisuuden taitajiksi. Ohessa festivaalin toimenpiteet asiassa: 

  • Vierailijoiden määrää valvotaan, jotta näyttelyssä on mahdollista pitää turvalliset etäisyydet toisiinsa.
  • Vierailijoita vaaditaan kunniottamaan toistensa henkilökohtaista tilaa ja pitämään turvallisia etäisyyksiä toisiin vierailijoihin.
  • Hygieniatilat siivotaan säännöllisesti festivaalin ajan.

    Ethän saavu tapahtumapaikalle mikäli sinulla on oireita tai epäilet tartuntaa.
TURVALLISEMPI TILA

Festivaali pyrkii luomaan kaikille vierailijoille sekä henkilökunnalle inklusiivisen ja turvallisen tapahtuman. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita, joihin voit tutustua oheisen linkin kautta. Edellytämme vierailijoita noudattamaan näitä periaatteita. Tapahtumapaikka on kaikesta häirinnästä vapaa alue ja epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt poistetaan paikalta. Toivotamme kaikki vierailijat tervetulleiksi turvallisin mielin ja kannustamme olemaan yhteydessä festivaalitiimiin mistä tahansa havaitsemistanne puutteista tai kehitysehdotuksista: artforallry(at)gmail.com

AFAn turvallisemman tilan periaatteet