OPEN
/CALL
/2023


Vuoden 2023 festivaalin teema on KUTSU. Se pohtii käsitystämme kodista, sosiaalisista ja henkilökohtaisista tiloista sekä vuorovaikutuksesta tiloissa, joissa elämme. Kutsu on ele, joka toivottaa sinut tervetulleeksi yksityiseen tilaan, vie sinut menneeseen muistoon, kuviteltuun tulevaisuuteen tai ehdottaa tapaamista ja yhteistä hetkeä nykyisyydessä.
Art for All Festival 2023 tutkii KUTSU-teeman kautta kodin merkitystä ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen liittyviä mielikuvia. Teema sisältää ajatuksia kodin roolista ja ilmenemismuodoista, merkityksestä suojana ja rakennettuna tai valittuna tilana. Teema herättää myös ajatuksia kodittomuudesta, sosiaalisista haasteista sekä turvallisista tiloista, joita ihmiset ja yhteisöt luovat itselleen.


Festivaali järjestetään Helsingin Kalasataman alueella. Se heijastaa ympäristöään ja vastailee yhteisönsä kysymyksiin. Festivaali toteutetaan yhteistyössä HEKA Oy:n, NAL-asuntojen, Taiteilijatalo Ars Longan ja Setlementtiasuntojen kanssa. Alue on uusi ja keskeneräinen ja etsii vielä omia tarinoitaan. Kalasatama kätkee sisäänsä kukoistavan kaupunkikulttuurin, mielenkiintoisia paikkoja sekä monipuolisen ja aktiivisen joukon ihmisiä. Millainen on alueen tulevaisuus? Miten elintapamme muuttuvat ja sopeutuvat muutokseen?


Kutsumme sinut kuvittelemaan ja toteuttamaan kutsun ja kodin kokemuksia tässä urbaanissa paikassa.


Jokaisella tilalla on omat mahdollisuutensa ja rajoituksensa. Huomioithan ne, kiitos. Voit hakea hakemuksellasi useampaan tilaan.

Lisätietoja eri tiloista saat klikkaamalla tästä.ERITYISHAKU: RUOKATAIDE OPEN CALL

Ruoka mediumina, keittiö sosiaalisena paikkana.


Syömme ruokaa, kun olemme onnellisia, kun olemme surullisia, kun menetämme jonkun tai kun joku syntyy. Pahoittelemme ja osoitamme huolenpitoa sitä tarjoamalla. Voimme korjata ristiriitoja tarjoamalla ruokaa, mutta ruoka itsessään on myös ristiriitojen lähde. Tuhlaamme sitä, riitelemme siitä, jaamme sitä epätasa-arvoisesti ja annamme sille tiettyjä arvoja. Taloudelliset, sosiaaliset ja poliittiset voimat muokkaavat ruoan tuotantoa, jakelua ja kulutusta.

Kutsu

Ruoka ei ole vain ravinnonlähde, vaan sosiaalinen ja kulttuurinen ilmiö. Ruoka on identiteetin, yhteisön ja yhteisten arvojen symboli.

Keittiössä valmistetaan aterioita, mutta se on myös sosiaalisen vuorovaikutuksen ja yhteyden luomisen paikka. Ruoka tuo ihmiset yhteen ja rakentaa yhteisöjä. Olipa kyseessä sitten nyyttikestit, illallinen tai vain yhteinen hetki ja keskustelut ruoasta.


AFA kutsuu taiteilijoita, jotka käyttävät ruokaa taiteen tekemisen välineenä tai käyttävät ruokaa ja ruoanlaittoa tapana jakaa tai keskustella. AFA kutsuu teidät kaikki yhteisen pöydän ääreen.


Ruokataideteokset sijoitetaan Sompasaarenlaituri 6:n keittiöön.
Taiteilijahaku alkaa

17.5.2023 lähetä ehdotuksesi

12.6.2023 23:59

RESIDENSSI JA TUOTANTO

Festivaali järjestetään elokuussa 25.-27.8 2023. Teosten ripustus ja toteutus/viimeistely tapahtuu AFA:n järjestämän kaupunkiresidenssin aikana paikan päällä Kalasatamassa 19.-24.8. 2023. Tämän viikon aikana taiteilijat voivat tutustua rakennukseen ja alueeseen, yhteisöön ja tavata työryhmän. Residenssin ohjelmaan kuuluu myös työpajoja, keskusteluja ja kuraattorin tuki.

Residenssin aikana osallistujat saavat aikaa tutustua toisiinsa ja verkostoitua. Osallistujilla on käytössä teknistä apua sekä kuratointia festivaalitiimimme kautta. Tiimissämme toimii eri taiteen ja sen tuottamisen alojen osaajia ja opiskelijoita.


Materiaalituki


AFA tarjoaa taiteilijoille tukea suomeksi ja englanniksi myös näkyvyydessä, kuratoinnissa ja viestinnässä sekä laadukkaan dokumentaation teoksista. (festivaalin teeman syventyminen, näyttelysommitelma, teostekstit)


Palkkio


Festivaali maksaa pienen (200 e sis.verot) palkkion taiteilijoille taiteellisesta työstä.

Tällä hetkellä emme voi tarjota majoitusta tai korvausta matkustuskuluista.
Valittuihin taiteilijoihin ollaan yhteydessä heinäkuun alussa.Festivaaliryhmä tarjoaa taiteilijoille mm:
  • työtilat (joissa on sähkö ja juokseva vesi)
  • säilytystilat materiaaleille ja henkilökohtaisille tavaroille
  • tilaa lepäämiseen ja ruokailuun (keittiöllä).
  • tilat töidensä esittelyä varten
HAKEMINEN
Avaa hakulomake
Täytä tarvittavat tiedot
Liitä hakemuksen liitteet

Tarvittavat dokumentit/materiaalit tarkistuslista:

  • Projekti/taideteos suunnitelma (max 500 sanaa) PDF-muodossa. Liitä mukaan myös muu materiaali kuten luonnokset, valokuvat ja muut suunnitelmat PDF-muodossa. (anonyymi)
     
  • Lyhyt (max 300 sanaa) näyttelysuunnitelma, jossa kerrot käyttämistäsi materiaaleista ja minkälainen tila työsi esittämiseen sopii. (voit kertoa myös teoksesi teknisistä vaatimuksista, jos ne ovat jo tiedossa) (anonyymi)

  • Lyhyt motivaatiokirje (max 500 sanaa), miksi haluat osallistua 2023 AFA-festivaaleille. (anonyymi)

  • CV ja/tai muu esittely taiteellisesta työstä (Ei tarvitse anonymisoida. Ei käytetä valinnassa, vain taustatietona.)

Otathan huomioon näyttelytilan erityispiirteet. Suurin osa näyttelytiloista on ulkona ja vain muutama tila sisällä, missä on esimerkiksi kosteaa. Löydät lisää tietoa tapahtumapaikasta täällä.

HAE MUKAAN!

                               


Drag to move/Click to zoom
TURVALLINEN TILA

AFA sitoutuu noudattamaan turvallisen tilan periaatteita.

Festivaalin aikana noudatetaan Koronavirus-rajoituksia. Art For All pidättää oikeudet muutoksiin.


ART FOR ALL RY
Art for All tukee nuoria ja uransa alussa olevia taiteilijoita tarjoamalla verkostoja vertaisyhteistyöhön. Siksi AFA -festivaali haluaa olla näkyvyyttä ja kasvua tarjoava alusta, opiskelijoille ja nuorille tekijöille ympäri Suomen. Festivaalitiimimme koostuu erilaisista taiteilijoista, teknisistä osaajista, viestinnän osaajista, kuraattoreista ja projektiosaajista, jotka taidoillaan ja sydämellään herättävät festivaalin jälleen henkiin.

Art For All ry sai alkunsa Aalto yliopiston ja Taideyliopiston opiskelijoiden ja alumnien toimesta. Ensimmäinen AFA -festivaali järjestettiin Malmin lentokentän Hangaarissa elokuussa 2021 ja toinen Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa 2022.LOPPUSANAT
Tapahtuma on maksuton kaikille.

Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse: artforallry@gmail.com